Подиуми и сцена под наем

Използваните от нас модулни практикабли са с размер 2х1 м. Може да изградим различни по форма и височина конструкции. Височината е от 0.30  до 3 метра.

Практикаблите са алуминиеви и това дава възможност да се ползват при всякакви терени и условия (дори и във водни площи)

Изгражданите от нас подиуми могат да се ползват, както на закрито, така и на открито. Също така краката на подиума могат да бъдат във вода.

Практикабелите са на фирма ‘Nivtec’ и имат всички необходимите сертификати. Това са най-добрите практикабли за изграждане на подиуми и се ползват масово от всички големи фирми за сцени.

Ако някой ви предложи други практикабли, то задължително проверете какви са и каква е здравината на конструкцията.

Ние ще ви предложим най-добрата цена за подиум или сцена под наем!

Използвайте нашия калкулатор за да видите цените

За да получите повече информация свържете се с нас

Подиум за автомобил!

Подиумите са с изключителна товароносимост( до 750 кг м2)! Автомобилът на показания подиум е с тегло 2400 кг без горивото и пилотите.


Какво трябва да знаете, когато наемате сцена?

 • Основни видове наемани сцени
 • Ферма – що е то?
 • На каква настилка може да се поставят наетите подиуми и конструкции?

Основни видове наемани сцени

 1. Подиум – наемането само на подиум е най-бюджетният вариант за събитие.  Той се сглобява от практикабли с размери 2х1 м и може да бъде различен по форма и големина.
  1. За малки събития се използват подиуми с големина до 20 м2. Най-често сглобяваните подиуми са с размери 4х3м (12 м2), 5х4м (20 м2) или 6х4м (24м2). Подходящи са за семинари, сватби, паритита, презентации и т.н.
  2. Подиуми със среден размер са от 20 до 60 м2. Някои от стандартните размери, които се сглобяват са: 6х4, 6х5, 8х5, 8х6, 10х6. За тези подиуми е подходяща височина от 30 см до 1 м. Подходящи са за малки концерти, партита, концерти на закрито, представяне на автомобили.
  3. Големи подиуми – размерите им са над 60 м2. Често сглобяваните размери са: 10х8, 10х10, 12х10. Най-чесо височината е 1 м. Използват се за концерти, големи събития на открито, конкурси, танцови спектакли и т.н.

 2. Подиум с гръб – подходящ вариант за наем при среднобюджетни събития на открито и закрито. Размерите са същите, както при наемне само на подиум. Когато наемате подиум с гръб за събитие на открито трябва да се вземат предвид някои фактори:
  1. Прогноза за времето – не се препоръчва за много топло или дъждовно време
  2. Вятър – гърбът трябва да се обезопаси за да се избегне падане при ветровито време. Видовете обезопасяване са: бидони с вода, превръзване към масивни обекти на мястото на провеждане на събиието, забиване на шишове в земята (за тревни площи).  За повече информация попитайте нашите консултанти! За събития на открито печата за гърба трябва да е върху меш винил (винил на дупки) за да пропуска вятъра.
 3. Закрита сцена – наем на закрита сцена е най-добрият вариант при събития на открито. Не се използват при събития на закрито! При закритите сцени покривите са със стандартни размери : 6х4, 8х6, 10х8, 12х10. Сглобяването на закрита сцена е най-трудоемко и времеемко. За това и наемът на закрита сцена е по-висок, отколкото само на подиум с гръб. Трябва да се има предвид, че покривът се сглобява на земята и се вдига на съответната височина след като са закачени всички винили и осветления. Голямо предимство е, че има предна носеща греда, на която могат да се закачат осветления и озвучаване.

Ферма – що е то?

“Ферма” е общоприет израз на българския пазар за наричане на елемените, от коио се сглобява гръб за подиум или покрив за сцена. Английското наименование е Truss.

Използват се двумерни, тримерни и четиримерни ферми (разликата е в броя на носещите тръби) . Те се подбират в зависимост от предназначението и натоварванията, които трябва да понасят. Фермите са алуминиеви и сразлични размери, това позволява да се сглобяват в различни форми и да носят големи товари. Използват се за закачане на винили, декори, осветление, озвучаване и т.н.

За да наемете конструкция не е необходимо да знаете какво точно ви трябва. Нашите консултанти ще ви помогнат да изберете най-подходящата по форма и размер консрукция, след което ще пресметнат наемната цена. Не се заплаща консултация и изготвяне на оферта! 

На каква настилка може да се поставят наетите подиуми и конструкции?

Може да се поставят на всякакъв вид настилка: паркет (слагат се предпазни подложки, които да запазят паркета), килим, неравни терени, трева, дори и водни площи. Няма проблем ако на мястото, което желаете да изградим наетата от вас конструкция е с денивелация или на стъпала.

—Калкулирайте цена!—

Comments are closed.