Кейбъл кам (Cable cam) под наем

Кейбъл кам под наем (Cable cam)

Кейбъл кам-ът е изключително подходящ за снимане, когато камерата трябва да мине през тесни места без да има никаквиви брации. Може да се ползва на открито и на закрито с въжета до 200 м.

За носещо въже се използва въже Dyneema, което е най-здравото синтетично въже в света! Въже с дебелина 8 мм издържа на опън 5.9 тона.

Здравината на въжето гарантира безопастната работа на кейбъл кам-а. Това е изключително важно, особено когато се снима над хора.

Кейбъл кам-ът (Cable cam) може да се използва за:

  • снимане на концерти
  • снимане на спортни събития
  • снимане на изложения
  • снимане в гора
  • т.н.

Нашите клиенти много често наемат Cable cam, когото искат да направят кадри от високо на събитието си, без да застрашават публиката по никакъв начин.

Когато камерата се движи по въже има възможност тя да се движи с различна скорост. Това може да бъде много бавно (0,5 км/ч), а може и да бъде много бързо (до 50-70 км/ч). Няма как кейбъл кам-а да бъде заменен от дрон, когато трябва да се снима над много хора или трябва камерата да минава близко и с висока скорост до други обекти.

Нашият Cable cam е с дължина от 90 см и е с изключително стабилно изработено тяло. Има лапа за директен монтаж на DJI Ronin стабилизация.

Използването на стабилизацията на DJI прави кадрите много плавни и без никакви вибрации. На нея могат да се поставят големи камери (Blackmagic, Sony и др.). Това е необходимо, когато трябва да се снима на места с ниска осветеност и се търсят кадри с високо качество на картината.

Кейбъл кам-ът и стабилизацията се управляват с различни дистанционни. По този начин се управлява от двама оператори. Единият задава скоростта на кейбъл кам-а, а другият швенкира (насочва) камерата.

Видео сигналът от камерата се предава на наземна точка посредством безжична връзка. Така операторите знаят във всеки един момент какво точно се снима.

Идея:

  • Може кадрите в реално време да се излъчват на екрани на мястото на събитието
  • Може кадрите да се включат в Live streaming/Лайв стрийминг

 

В зависимост от събитието и необходимото време за работа Cable cam-ът може да бъде окомплектован с различни батерии и камери.

 

Comments are closed.